که .
.
مطالعه مقاله تکنولوژی HIFEM _ درمان بی اختیاری ادرار با ام سلا EMSELLA را از آقای دکتر آقا محمدپور :
.
دکتر کیوان آقا محمدپور فوق تخصص اورولوژی
.
فلوشیپ فوق تخصصی جراحیهای آندوسکوپی و لاپاراسکوپی کلیه و مجاری ادراری
جراح و متخصص کلیه، مجاری ادراری و ناباروری
تخصص در درمان بیماری های جنسی مانند زگیل تناسلی
درمان بیماری های پروستات واریکوسل
دارای رتبه بورد اورولوژی کشور عضو انجمن اورولوژی ایران و اروپا
.
.
.
.
شیوع بی اختیاری ادرار یا همان Urinary incontinence یکی از مشکلات متداول به خصوص در جوامع مدرن است که میزان شیوع آن معمولاً در زنان جوان 20 تا 30 درصد، پس از زایمان و یائسگی30 تا 40 درصد و در زنان مسن به 50 درصد هم می رسد. افراد درگیر با این بیماری غالباً تمایلی به صحبت راجع به مشکل خود با پزشک و یا حتی نزدیکان خود ندارند که این مسئله برکیفیت زندگی آنها (QoL) تاثیر گذارست. همچنین به دلایل متعدد از جمله خجالت و ترس از درمان نیز، برای درمان و رفع این مشکل اقدام نمی کنند.
در این مقاله (تکنولوژی HIFEM و درمان بی اختیاری ادرار با ام سلا EMSELLA) مطالعات گسترده ای درباره روش های مختلف درمان بی اختیاری ادرار صورت گرفته که نتایج نشان می دهد تکنولوژی نوین HIFEM توانسته به طور قابل توجهی کیفیت زندگی افراد را بهبود بخشیده و Urinary incontinence کاهش می دهد.
.
-
علل و پیامد بی اختیاری ادرار
عضلات کف لگن که به طور اختصار (PFM) خوانده می شود، علاوه برحمایت از اندام های داخلی لگن به کنترل و خودداری ادرار نیز کمک می کند. به دلیل تغییرات فیزیولوژیکی مانند تغییرات ناشی از افزایش سن، زایمان یا تغییرات هورمونی، عملکرد این عضلات کاهش یافته یا از بین می رود (دچار اختلال عملکرد می شوند) که مستقیم باعث اختلال در کنترل ادرار می شود. دستگاه ام سلا با تکنولوژی HIFEM و درمان بی اختیاری ادرار توانسته کمک شایانی به بیماران با این مشکلات در جای جای دنیا نماید.
.
.
-
انواع بی اختیاری ادرار و گزینه های درمان
.
.
.
3 نوع بی اختیاری وجود دارد:
- Stress Urinary Incontinence (SUI)
- Urge Incontinence
- Mixed Urinary Incontinence (MUI)
که علائم بالینی هر یک به شرح زیر می باشد:
.
Stress Urinary Incontinence (SUI) :
- دفع ادرار به صورت غیر ارادی و نشت ادرار در هنگام افزایش فشار داخل شکمی (به عنوان مثال سرفه، عطسه، خنده، هنگام بلند کردن اجسام و…).
. - دلیل SUI ناهماهنگی بین عضلات کف لگن(PFM) که دارای ضعف هستند با افزایش فشار شکم می باشد. در مطالعات نشان داده شده است که بعد از زایمان طبیعی 78.5 درصد از زنان تا 1 سال قادر به انقباض صحیح عضلات کف لگن نبوده و دچار بی اختیاری ادرار می گردند.
. - در دوران پس از یائسگی نیز بی اختیاری ادرار رخ می دهد چون در این دوره زمانی کاهش سطح استروژن باعث ضعیف شدن عضلات کف لگن می شود.
.
.
.
Urge Incontinence
- بی اختیاری ادرار فوری با میل شدید تخلیه همراه است.
- در طی آن مثانه بدون دلیل خاصی به طور پاتولوژیک منقبض می شود.
- این یک اختلال عملکرد عصبی عضلانی است، به طور معمول نشان دهنده نشانه ای از یک بیماری مانند دیابت می باشد.
- درمان این نوع بی اختیاری ادراری معمولاً درمان دارویی است.
.
Mixed Urinary Incontinence (MUI) :
– بی اختیاری ادرار مخلوط (MUI) معمولا شامل ترکیبی از استرس و بی اختیاری فوری است.
درمانهای آن معمولاً شامل ترکیبی از تمرینات PFM و درمان دارویی می باشد.
.
درمان های پیشنهادی :
در ابتدا پیشنهاد می شود با تغییر سبک زندگی و اصلاح آن به بهبود شرایط بیمار کمک کرد، مواردی نظیر:
کنترل مصرف مایعات متناسب با وزن بدن (حجم مایعات مصرفی در حد یک و نیم لیتر در روز یا 30 سی سی به ازای هر کیلوگرم وزن بدن)
بهتر است مصرف مایعات بهصورت مساوی در کل روز پخش شده و بیمارانی که شب ادراری دارند نیز از حدود ساعت 8 شب به بعد مایعات مصرف نکنند.
.
تنظیم عملکرد روده
بهتر است فرد حداقل سه بار در هفته دفع مدفوع داشته باشد و مصرف میوهجات و سبزی جات حاوی فیبر افزایش یابد.
.
کنترل چاقی و کاهش وزن
در موارد پیشرفته بیماری، درمانهای پیشنهادی دو شیوه جراحی و غیر جراحی را شامل میشوند. شیوههای غیر جراحی به دو صورت درمانهای نگهدارنده (تمرینات تخصصی PFM ، الکتروتراپی داخل واژینال) و درمانهای داروئی است. درمان معمولاً با توجه به احساس نیاز، انتظارات بیمار و اینکه روحیات و توان جسمی بیمار که چگونه است، توسط پزشک انتخاب میشود. از سوی دیگر دسترسی به امکانات درمانی، هزینه اقتصادی و شرایط اجتماعی و جسمانی بیماران باید توسط پزشک لحاظ شود.
.
تمرینات کِگِل
هدف از این شیوه قوی تر شدن عضلات کف لگن و افزایش قدرت اسفنگتر ادراری است. در واقع بیمار همان عضلاتی را منقبض می کند که اطراف مجرای ادراری هستند. در این روش توصیه می شود، بانوان انقباض عضلات را به گونهای انجام دهند که فقط واژن به داخل و بالا کشیده شود و بیمار عضلات دیگر را منقبض نکند. برای آقایان توصیه میشود انقباض به شیوهای باشد که ریشه آلت را به سمت بالا بکشاند. البته انجام این تمرینات برای بیماران درگیر با ضعف عضلات کف لگن بسیار سخت است.
در بعضی مراکز با اضافه کردن بیوفیدبک، به بهبود کیفیت این تمرینات کمک می کنند. در بیوفیدبک با استفاده از ابزارهایی میزان انقباض عضلات هدف را مانیتور کرده و آنها را نشان می دهند. با این شیوه پزشک مطمئن می شود که بیمار عضلات هدف را به درستی منقبض کرده و همچنین طول زمان و شدت انقباض را هم رعایت میکند.
.
انقباض را میتوان با دو شیوه انجام داد:
- کوتاه و سریع که انقباض برای 2– 1 ثانیه و سپس شل کردن با همان زمان است .
- طولانی و نگهدارنده، که این شیوه موثرتر است. در این روش عضلات اطراف مجرای ادرار به مدت 5ثانیه توسط فرد در حالت انقباض مداوم قرار گرفته و سپس 5 ثانیه شل می شوند. این انقباضات را می توان روز اول با 5 عدد شروع کرد و سپس هر روز یک یا دو عدد به آن افزود. این انقباضات باید در سه وضعیت خوابیده، نشسته و سپس ایستاده انجام شوند که به این سه مرحله یک دوره میگویند. بهتر است وقتی تعداد انقباضات به بیست رسید آنها را در دو مقطع زمانی صبح و عصر انجام داد. معمولا افزایش قدرت عضلانی به تدریج صورت میگیرد. پس از حدود یک تا دو ماه مداومت در انجام کار افزایش قدرت این عضلات توسط بیمار حس می شود .
.
الکترو تراپی داخل واژینال:
در اکثر موارد برای مراجعین خوشایند نیست و احتمال خونریزی، زخم، درد و تحریک بافتی که با الکترودها در تماس است وجود دارد. در مقایسه با این روش استفاده از تکنولوژی HIFEM و درمان بی اختیاری ادرار با EMSELLA جایگزین خوشایند و نتیجه بخشی است.
.
درمان دارویی:
می تواند عوارضی مانند خشکی دهان، مشکلات گوارشی و یبوست ایجاد کند.
.
تکنولوژی HIFEM (تکنولوژی الکترومغناطیسی متمرکز با شدت بالا) :
در این روش از میدان الکترومغناطیسی متمرکز با شدت بالا استفاده می شود که با واحد تسلا اندازه گیری می گردد. امواج الکترومغناطیسی شدید به صورت غیر تهاجمی از ناحیه کف لگن عبور کرده و با اثر بر نورون های حرکتی عضلات کف لگن (PFM) باعث ایجاد انقباض با فرکانس بسیار بالا در این عضلات می گردد. این انقباضات ماهیچه های کف لگن، بسیار بیشتر و با کشش بالاتر از حداکثر انقباض ارادی (MVC) می باشد.این تکنولوژی می تواند انقباضات شدید برای چند ثانیه نگه دارد (شکل1) این عملکرد بوسیله ی مغز و قراردادن مستقیم نورون های حرکتی توسط مغز و به صورت ارادی امکانپذیر نیست. در صورتی که این امواج الکترومغناطیسی در عمق مناسب تخلیه و اعمال می شود و درمانی بسیار موثر، بدون درد و بدون نقاهت خواهد بود.
بر اساس مطالعات انجام شده در سال 2019 و مقالات منتشر شده در نشریهLasers in Surgery and Medicine ، تکنولوژی HIFEM به عنوان موثرترین و بی خطرترین روش درمانی انواع بی اختیاری ادرار، با تقویت تخصصی عضلات کف لگن، معرفی شد. مطالعات نشان داد که به کمک HIFEM علائم UI به شدت کاهش یافته و در بیماران استفاده از پد نیز کاهش چشمگیری داشته است و همچنین بیماران از اثرات جانبی درمان نظیر کنترل بهتر ادرار و افزایش توان جنسی نیز رضایت کامل داشته اند.
.
.
.
مطالب تکمیلی در ادامه مقاله تکنولوژی HIFEM و درمان بی اختیاری ادرار با EMSELLA پیشنهاد می شود:
.
دانلود و مطالعه
study summaries دستگاه EMSELLA :
- Emsella_CLIN Comparative-study-HIFEM Silantyeva summary
- Emsella_CLIN_Electromyography-pelvic-muscles_Silantyeva_summary
- Emsella_CLIN_Female-sexual-dysfunction_Hlavinka_summary
- Emsella_CLIN_Incontinence-long-term-FU_Samuels_summary
- Emsella_CLIN_Incontinence-quality-of-life_Samuels_summary
- Emsella_CLIN_Incontinence-sexual-function_Berenholz_summary
- Emsella_CLIN_Male-incontinence_Azparren_summary
- Emsella_CLIN_Quality-of-life-incontinence_Berenholz_summary
- Emsella_CLIN_Sexual-function_Bader_summary
- Emsella_CLIN_Stress-urinary-incontinence_Alinsod_summary
- Emsella_CLIN_Urinary-incontinence_Samuels_summary
.
دانلود و مطالعه
clinical published studies دستگاه EMSELLA :
- BTL_Emsella_LF_Mechanism-of-action-paper-protocols
- Emsella_CLIN_FPMRS_Comparative-study-HIFEM_Silantyeva
- Emsella_CLIN_JWHC_Female-sexual-dysfunction_Hlavinka
- Emsella_CLIN_LSM_Incontinence-quality-of-life_Samuels
- Emsella_CLIN_Male-incontinence_Azparren
- Emsella_CLIN_Quality-of-life-incontinence_Berenholz
- Emsella_CLIN_SM_Electromyography-pelvic-muscles_Silantyeva
- Emsella_CLIN_Stress-urinary-incontinence_Alinsod
- Emsella_CLIN_Urinary-incontinence_Samuels
.
.
EMSELLA بر اساس اصل گواهی ثبت اختراع، دستگاهی است که به کمک روش جریان الکترومغناطیسی متمرکز با شدت بالا یا همان HIFEM کار می کند. HIFEM یک میدان الکترومغناطیسی متمرکز بسیار قوی است. شدت بالای میدان الکترومغناطیسی امکان رسیدن به انقباضات عضلانی را فراهم می کند، در حالی که بیمار به راحتی روی اپلیکاتور EMSELLA می نشیند.
.
.
خرید دستگاه امسلا کمپانی BTL از دره صنعت نماینده انحصاری در ایران:
- اکنون تماس بگیرید.
- تماس با شماره 02147739000
- پر کردن فرم مشاوره خرید
بدون دیدگاه، دیدگاه خود را در زیر اضافه کنید!